25 октомври 2007

Типология на женските характери



Жените най-общо могат да се разделят на три основни типа. Те условно могат да бъдат наречени "патка", "гъска" и "вещица".

1. Жената-патка: тя е наивна, понякога дори глуповата, обича домашния уют, стабилността и спокойствието са нейните идеали. Добра домакиня е, грижовна и намира в това голяма част от своето удовлетворение.
2. Жената-гъска: тя е суетна, капризна, претенциозна. Бързо мени мнението си в зависимост от ситуацията. Неискрена е и често се отдава на фалша. С лекота жертва достойнството си, когато иде реч за материални интереси.
3. Жената-вещица: тя е високомерна, своеволна и независима. Обича да демонстрира, че притежава собствено мнение и позиция по всички въпроси. Обикновено има и интелектуални интереси, които й пречат да създаде семейство.

Пояснение: В живота чисти типове не се срещат. У всяка жена са застъпени обикновено само два от горните типове: като единият е доминантен, а другият рецесивен. Някои жени притежават умението да представят рецесивния си тип за доминантен.

P.S. Ако някой държи на орнитологическата хомогенност на класификацията, може да замени наименованието на „жената-вещица” с това на „жената-врана”.
_____________________
Картината: Трите грации на Рубенс, 1640